ARAUCARIA ARAUCANA

 Verzorging

De Araucaria ( Slangenden ) is een goed winterharde ( zone 6 ) groenblijvende boom die graag in de zon staat. Hij groeit eigenlijk op alle gronden, als deze maar goed waterdoorlatend is De Slangenden kan niet tegen natte voeten. Geef hem een ruime plek, want hij kan flink uitgroeien. Er kunnen meerdere bomen bij elkaar staan voor een mooi effect, de slangvormige takken hebben ruimte voor elkaar. De boom groeit langzaam, maar wanneer hij op een goede plek staat vormt hij elk jaar een nieuwe etage. Als de boom groter wordt kunnen eventueel de onderste takken verwijderd worden, niet snoeien.

 

 

WOLLEMIA NOBILIS

Verzorging

De Wollemia nobilis ( Juraden ) staat het liefst op een goed waterdoorlatende, beschutte plek in de halfschaduw. Hij kan niet goed tegen “natte voeten”. De boom kan 12 tot 15 graden vorst verdragen ( klimaatzone 7 ), hoewel de winterhardheid sterk afhankelijk is van vocht/ zon/wind. Op de top zal de boom zelf een harslaagje vormen om de kou buiten te houden, dit wordt een “poolkap” genoemd. Bij koude winterse omstandigheden verdient het altijd aanbeveling de boom te beschermen ( omwikkelen met vliesdoek, noppenfolie of ander materiaal ). Indien de plant in pot gehouden wordt, dient hij te allen tijden binnen te overwinteren. Wollemia’s gedijen ook prima binnenshuis of op het terras, op de patio of in de serre.

 

 

SCIADOPITYS VERTICILLATA

Verzorging

De Sciadopitys (Japanse Parasolden ) is volledig winterhard, en een evergreen ( groenblijvend ), hij staat graag op een beschutte plek uit de wind, in de halfschaduw of in de zon. Hij groeit op alle gronden, maar het liefst op zure grond. De boom groeit zeer langzaam en kan beter niet gesnoeid worden. De plant gedijt ook prima in een ruime pot , uit de wind, op terras of balkon.

 

 

CUNNINGHAMIA LANCEOLATA

Verzorging

De Cunninghamia lanceolata ( Chinese dolkspar ) kan 12 tot 15 graden vorst verdragen ( klimaatzone 7 ), hoewel de winterhardheid sterk afhankelijk is van vocht/ zon/wind. Bij koude winterse omstandigheden verdient het altijd aanbeveling de boom te beschermen ( omwikkelen met vliesdoek, noppenfolie of ander materiaal ). Indien de plant in pot gehouden wordt dient hij ten allen tijde binnen te overwinteren. Hij gedijt goed op een beschut plekje in de halfschaduw of in de zon. In zijn natuurlijke omgeving kan de boom een hoogte bereiken van 28 meter, in Europa wordt hij maximaal 12 meter.

 

 

Houd mij op de hoogte via onze nieuwsbrief
Omdat er voor kwaliteit geen alternatief is!